Filters1

Alles wissen
Eetstokjeshouders
tot
22 producten
Sorteer op
Sorteer op
Eetstokjeshouders
Eetstokjeshouder keramiek Blauw Eetstokjeshouder keramiek Blauw
Japanse Eetstokjes Legger Japanse Eetstokjes Legger
Japanse Eetstokjes Houder - Luiaard Japanse Eetstokjes Houder - Luiaard
Japanse Eetstokjes Houder - Panda Japanse Eetstokjes Houder - Panda
Japanse Eetstokjes Houder - Zeehond Japanse Eetstokjes Houder - Zeehond
Japanse Eetstokjes Houder - Otter Japanse Eetstokjes Houder - Otter
Eetstokjes Houder - Shiba Inu Eetstokjes Houder - Shiba Inu
Eetstokjes Houder - Zwarte Shiba Eetstokjes Houder - Zwarte Shiba
Eetstokjes Houder - Cat Neko Eetstokjes Houder - Cat Neko
Eetstokjes Houder - Zwarte Kat Eetstokjes Houder - Zwarte Kat
Origami Blauwe Eetstokjes Steun Origami Blauwe Eetstokjes Steun
Origami witte eetstokjes steun Origami witte eetstokjes steun
Japanse eetstokhouder voor katten Japanse eetstokhouder voor katten
Eetstokjeshouder van keramiek Rood Eetstokjeshouder van keramiek Rood
Japanse eetstokjesset Neko Japanse eetstokjesset Neko
Panda Japanse eetstokjesset Panda Japanse eetstokjesset
Japanse Gyoza eetstokhouder Japanse Gyoza eetstokhouder
Taiyaki Japanse eetstokhouder Taiyaki Japanse eetstokhouder
Onigiri Japanse eetstokhouder Onigiri Japanse eetstokhouder
Japanse Sakura eetstokjeshouders Japanse Sakura eetstokjeshouders
Japanse eetstokhouder Mount Fuji Japanse eetstokhouder Mount Fuji
Daruma Japanse eetstokjeshouders Daruma Japanse eetstokjeshouders

Of je nu een expert bent in het hanteren van Japanse eetstokjes of een beginner, in deze collectie vind je ongetwijfeld het juiste paar eetstokjes dat bij jou past.

De ideale Japanse eetstokjes voor ramen

Eetstokjes, ook wel hashi genoemd in het Japans, zijn het meest gebruikte bestek in Aziatische landen. Men vermoedt dat deze stokjes tussen 1600 en 1200 voor Christus in China zijn ontstaan. Oorspronkelijk werden ze gebruikt als keukengerei of om het vuur aan de gang te houden, maar toen China een economische crisis doormaakte, vonden eetstokjes hun weg naar de tafel. IJzeren bestek werd te duur en men begon houten eetstokjes te maken, die een stuk betaalbaarder waren. Na verloop van tijd verspreidde het gebruik van eetstokjes zich door heel Azië en hun vorm werd aangepast aan de cultuur van de verschillende landen.

In Japan zijn de eetstokjes kort van vorm (ongeveer 20 cm) en is het uiteinde om voedsel mee op te pakken puntig, in tegenstelling tot andere Aziatische eetstokjes.

Hoewel voor sommige Europeanen het hanteren van dit eetgerei een onverklaarbare kunst is, slagen anderen erin om Japanse eetstokjes met grote behendigheid te hanteren. Als je ze eenmaal in de vingers hebt, kun je een hele wereld aan gebaren maken. Met een simpel paar eetstokjes kun je je eten snijden, mengen, rollen, laten uitlekken en scheiden.

In onze online shop vind je Japanse eetstokjes van gelakt hout met een sober design, andere met een bewerkt handvat of eetstokjes versierd met Japanse motieven. Om je Japanse serviesset compleet te maken of als cadeau voor vrienden of familie, kun je onze Japanse eetstokjes ook kopen in een doos met 5 paar eetstokjes.

Hoe gebruik je Japanse eetstokjes?

  1. Plaats het eerste stokje op het laatste kootje van de ringvinger en klem het brede uiteinde vast in de holte tussen de duim en wijsvinger. Dit stokje blijft op zijn plaats.
  2. Pak het tweede stokje vast tussen wijsvinger, middelvinger en duim, net als een pen. Dit is het stokje dat gaat bewegen.
  3. Gebruik de stokjes als een soort tang om te oefenen in het oppakken van kleine stukjes voedsel van je bord.

Een paar culturele regels voor het eten met Japanse eetstokjes:

Om met Japanse eetstokjes te eten, dien je het voedsel lichtjes vast te pakken en naar je mond te brengen. Eetstokjes mogen nooit worden gebruikt om voedsel te duwen of erin te prikken.

Je mag je eetstokjes nooit verticaal in je rijstkom steken, voedsel van de ene eetstok naar de andere doorgeven of je eetstokjes kruisen. Al deze gebaren zijn voorbehouden aan de verering van de doden en voorouders in het boeddhisme. Als je deze gebaren aan tafel maakt, zou dat een teken van ongeluk of een slecht voorteken zijn. Je wilt echter geen begrafenissfeer aan tafel creëren.

Eetstokjes zijn alleen om mee te eten, dus vermijd andere gebaren zoals eraan likken, ze als tandenstokers gebruiken, ermee tekenen of met je eetstokjes over borden vliegen zonder te weten wat je moet nemen. Om te voorkomen dat je onbeleefd overkomt, is het belangrijk dat je deze gebruiken uit de Japanse keuken respecteert.

Met deze hoofdregels in je achterhoofd, kun je nu gaan genieten van heerlijke ramen conform de regels van de Japanse culinaire traditie.

Plan je een sushiavond? Vervang je roestvrijstalen vorken en wegwerpstokjes door een mooi paar Japanse eetstokjes die lang mee zullen gaan. Dit keukengerei met puntige punten is perfect voor het vastpakken van noedels, ravioli of maki. Voeg een beetje wasabi en sojasaus toe en je voelt je alsof je in een Japans restaurant in het centrum van Tokio bent.