Filters

tot
14 producten
Sorteer op
Sorteer op
Santoku Mes Santoku Mes
Manaita Snijplank Manaita Snijplank
Japanse snijplank Japanse snijplank
Santoku Damascus mes Santoku Damascus mes
Deba Mes Deba Mes
Japans Keukenmes Japans Keukenmes
Nakiri Mes Nakiri Mes
Gyuto Mes Gyuto Mes
Japanse Messenset Voor Beginners Japanse Messenset Voor Beginners
Japans Vismessen Set Japans Vismessen Set
Japanse Messenset Japanse Messenset
Japans Koksmessen Set Japans Koksmessen Set
Wetsteen Messen
Uitverkocht
Japans Sashimi Mes Japans Sashimi Mes

Het Japanse mes of kookexcellentie

Japanse messen staan wereldwijd bekend om hun opmerkelijke kwaliteit en duurzaamheid. Wat maakt hen zo speciaal? Ze hebben een harde, scherpe lemmet, net als een samuraizwaard. Veel chef-koks zweren erbij. Japanse messen hebben het allemaal, met hun onfeilbare precisie en scherpte!

Soorten Japanse messen

Zoals alle voedselliefhebbers begrijpen, speelt snijden een fundamentele rol in de presentatie, bereiding, smaak en textuur van gekookt voedsel. In Japan heeft elk mes een heel specifieke rol: schillen, hakken, fijnhakken van groenten of fruit, fijnsnijden van vis of uitbenen van een stuk vlees.... De vorm van het lemmet zorgt voor een optimale snijwijze voor elk type voedsel.

Handgemaakte, ambachtelijke Japanse messen zijn waardevolle voorwerpen. De lemmeten zijn meestal gesmeed van hoogwaardig staal en de handvatten zijn gemaakt van edel hout. Deze elegant ontworpen messen zijn ware kunstwerken.

Het Japanse Santoku mes

Als je op zoek bent naar een veelzijdig Japans keukenmes, kies dan voor de Santoku. Met een kort, breed lemmet kun je je voedsel efficiënt en fijn snijden. Hiermee kun je veel verschillende soorten voedsel hakken, snijden of fijnhakken, met name groenten. Dit is wellicht één van de betere Japanse messen. Het is gemakkelijk te hanteren en daarom ideaal voor zowel beginners als professionals.

Het Japanse schilmesje

Heb een praktisch en makkelijk te gebruiken mes nodig? Het schilmesje is een klein mesje met een recht lemmet en een spitse punt. Het is een zeer veelzijdige tool die niet in je lade mag ontbreken. Het is makkelijk te hanteren en perfect voor zowel beginners als meer ervaren koks.

Yanagiba sushi mes

Maak je graag sushi of sashimi? Het Yanagiba mes is perfect om rauwe vis in dunne reepjes te snijden zonder het visvlees te beschadigen. Met zijn lange, taps toelopende, asymmetrische lemmet snijdt dit mes filets met grote precisie. Het kan ook worden gebruikt om groenten of fruit in dunne plakjes te snijden. Let op: dit mes is niet voor beginners, want het vereist enige vaardigheid en een speciale snijtechniek.

Het Japanse Nakiri mes

Ben je vegetariër? Het Nakiri-mes wordt veel gebruikt in de Japanse keuken. Met zijn rechthoekige vorm lijkt het op een hakmes. Dit type mes is speciaal ontworpen voor het snijden van groenten. Het lemmet is aan beide kanten geslepen voor zuivere, efficiënte sneden. Ideaal voor links- en rechtshandigen!

Het Deba-mes

Kook je vaak vis? Dan is het Japanse Deba-mes je beste bondgenoot. Met zijn brede, robuuste lemmet kun je graatjes en harde delen wegsnijden. Ook perfect voor het snijden van gevogelte.

Het Japanse koksmes, ookwel Gyuto

Wil je indruk maken op je gasten met een goed gepresenteerd gerecht met een geraffineerde smaak? Met zijn scherpe, puntige lemmet is het Japanse koksmes een zeer gewaardeerd hulpmiddel onder professionele koks. Het is uiterst veelzijdig en kan moeiteloos worden gebruikt om groenten, vlees of vis te hakken, in plakjes of blokjes te snijden.

Higonokami vouwmes

Een symbool van de Japanse cultuur, het vouwmes werd gebruikt voor kleine handmatige klusjes voordat het werd gebruikt in de Japanse gastronomie. Dit kleine, lichte en opvouwbare zakmes is een ster in de popcultuur. Het is handig om bij de hand te hebben en gemakkelijk mee te nemen.

Het Japanse Damascusmes

Dit is een traditioneel Japans mes met een lemmet in patroon. Damaststaal is het resultaat van een ambachtelijke techniek waarbij verschillende staalsoorten worden samengevoegd en dan gesmeed om zo het karakteristieke uiterlijk te verkrijgen.

Hoe kies ik mijn Japanse messen?

Messen moeten worden gekozen op basis van hun beoogde gebruik en het voedsel waarmee je wilt werken. Enkelzijdige (afgeschuinde) messen zijn perfect om vis en vlees behendig te snijden zonder het te beschadigen. Selecteer je asymmetrische lemmet op basis van links- of rechtshandigheid. Gebogen snijbladen zoals die van het vogelbekmes passen beter bij groente om te schillen of in plakjes te snijden.

De Japanse messenset

Als je niet weet welke Japanse messen je moet kiezen, kies dan voor een messenset met messen voor elk culinair gebruik. Dit is ook een erg populair cadeau voor liefhebbers van de Japanse of Westerse keuken.

Hoe verzorg je je Japanse messen?

In de Japanse keuken is het heel belangrijk om je messen scherp te houden door ze te slijpen. Messen van koolstofstaal of Damascus vereisen meer zorg dan messen van roestvrij staal. Vergeet niet om je messen na elk gebruik af te nemen met een droge doek en ze regelmatig in te oliën. Houten handvatten en vouwmessen mogen niet in de vaatwasser.

Met hun vlijmscherpe lemmeten en ongeëvenaarde precisie zijn Japanse messen erg in trek bij de keukenliefhebber.