Filters

tot
8 producten
Sorteer op
Sorteer op
Uitverkocht
Japanse Thee Sencha Chiran Japanse Thee Sencha Chiran
Uitverkocht
Genmaicha Thee Genmaicha Thee
Uitverkocht
Gyokuro Thee Gyokuro Thee
Uitverkocht
Japanse Thee Houjicha Japanse Thee Houjicha
Uitverkocht
Matcha Thee Matcha Thee
Uitverkocht
Sencha Thee Sencha Thee
Uitverkocht
Groene Thee Sencha Groene Thee Sencha
Uitverkocht
Premium Biologische Sencha Thee Premium Biologische Sencha Thee

Japanse thee: heerlijk, met veel gezondheidsvoordelen

Japanse thee wordt beschouwd als een van de beste theesoorten ter wereld. De kwaliteit, smaak en gezondheidsvoordelen zijn opmerkelijk. In Japan zijn de bereiding en het nuttigen van thee heilig. Zozeer zelfs dat deze warme drank zijn eigen ceremonie heeft, Chanoyu genaamd.

Laat de smaken van onze Japanse thee je meenemen op een heerlijke reis naar het Land van de Rijzende Zon!

Welke Japanse groene thee kiezen?

In Japan is de cultuur van groene thee zeer populair. Dit type ongefermenteerde thee onderscheidt zich door zijn kruidige smaak, lichte bitterheid, nootachtige en soms jodiumachtige nuances.

Welke soorten thee drinken Japanners?

Er zijn veel soorten groene thee. De bekendste theesoorten uit Japan zijn sencha, gyokuro, matcha en bancha. Japanners drinken sencha en bancha dagelijks, terwijl matcha en gyokuro voor speciale gelegenheden worden gereserveerd.

Japanse groene sencha thee

Sencha is goed voor ¾ van de thee die in Japan wordt verbouwd. Wereldwijd is het een zeer gewaardeerde theesoort. Na de oogst worden de blaadjes gestoomd, gerold en vervolgens gedroogd om deze karakteristieke langwerpige vorm te krijgen. Sencha onderscheidt zich door zijn frisse, grasachtige smaak. De Japanners drinken dit drankje op elk moment van de dag, warm of koud.

Matcha, thee in poedervorm met vele positieve effecten

Matcha is een traditionele Japanse thee van de hoogste kwaliteit, met de hand geoogst en tot poeder vermalen. Het wordt traditioneel geserveerd tijdens de Chanoyu theeceremonie. Deze zeer fijn gemalen Japanse groene thee onderscheidt zich door zijn unieke bereiding en smaak. Hij wordt ook zeer gewaardeerd om zijn heilzame en ontspannende werking! De rijkdom aan antioxidanten en voedingsstoffen geeft deze thee uitzonderlijke krachten. Sommige mensen gebruiken het zelfs om af te vallen! Matcha poeder wordt gemengd met heet water met behulp van een chasen (bamboe garde). Het resultaat is een heldergroen drankje met een schuimige textuur en een heerlijke smaak. De Japanse matcha thee wordt vervolgens geserveerd in een chawan kom om de unieke aroma's optimaal te kunnen waarderen. Het is ook een thee die in veel recepten van beroemde chef-koks wordt gebruikt.

De exquise smaak van nobele gyokuro

Gyokuro is een prestigieuze thee die in de schaduw wordt verbouwd, waardoor hij een intense, zoete umami-smaak krijgt. Deze omhullende, mysterieuze smaak is zeer geliefd in de Japanse cultuur. De plant wordt in de lente geoogst en zorgvuldig geselecteerd om de fijnste aroma's te produceren. Gyokuro wordt beschouwd als de beste groene thee van Japan.

Bancha voor een goede spijsvertering

Bancha is een later geoogste thee met grovere bladeren. Hojicha bancha is een thee waarvan de bladeren geroosterd zijn om een bosachtige smaak te krijgen. Door het lage theïnegehalte kan deze thee 's avonds of na de maaltijd worden gedronken om de spijsvertering te bevorderen. Geroosterde Japanse thee of genmaicha is een theesoort die bijzonder populair is in Japan en het Westen. Het is een melange van bancha en geroosterde rijst. De romige, roasted smaak is zeer aangenaam in de mond.

Hoe bereid je Japanse thee?

De bereiding hangt af van de gebruikte theesoort. Over het algemeen staan de temperatuur en trektijd op het blikje aangegeven. Water wordt verwarmd in een waterkoker, waarna een kleine hoeveelheid blaadjes in de zeef van een theepot wordt geschept. Wanneer het water de gewenste trektemperatuur heeft bereikt, laat men de thee 30 seconden tot 2 minuten trekken, afhankelijk van de thee, voordat deze in een kopje wordt geserveerd.

Aanbevolen hoeveelheid thee :

Sencha en Giokuro: 10g / 80 ml water (trektijd 30-40 seconden)

Bancha: 10g/250ml water (trektijd 2 minuten)

Matcha: 2g/60ml water. De temperatuur van het water mag niet hoger zijn dan 80 graden om de eigenschappen van de thee te behouden.

Zin in een Japanse ijsthee ? Kies dan bijvoorbeeld een sencha of gyokuro en laat de blaadjes minstens acht uur trekken in de koelkast.

De theekunst in Japan is diep geworteld in de cultuur en daarom wordt deze drank wereldwijd zo verfijnd en gewaardeerd. Naast de subtiele smaak en betoverende aroma's zijn de voordelen van Japanse groene thee algemeen bekend!