12 Enge Urban Legends uit Japan

japan urban legends

Spoken, mysterieuze wezens, paranormale verschijnselen... Japan Urban Legens zijn eeuwenoude verhalen die wijdverspreid zijn in het Land van de Rijzende Zon.

Louter geruchten, waarschuwingen of echte feiten... deze Japanse griezelverhalen zijn absoluut angstaanjagend. Durf jij ze te lezen?

🥶 1. Hachishakusama, de twee meter lange vrouw

Hachishakusama

Krediet: @Asher45567 op DeviantArt.com

Hachishakusama is een kwaadaardige entiteit die kinderen ontvoert in Japan. Ze is te herkennen aan haar enorme lengte en lange zwarte haar. De yurei (Japanse geest) kondigt haar komst aan door een vreemd geluid te maken dat klinkt als "po po po". Op een dag had een klein jongetje dat vredig in de tuin van zijn grootouders aan het spelen was de pech het pad van de yurei te kruisen.

Toen hij in de verte een mysterieus geluid hoorde, zag hij de gigantische gestalte van Hachishakusama. Het kind haastte zich om zijn grootouders te vertellen wat hij had gezien. Hun gezichten veranderden onmiddellijk en ze begonnen te beven. Hun kleinzoon was het slachtoffer van een boze geest. Angstig besloten ze een heks te raadplegen. De jongen kreeg te horen dat hij de hele nacht in zijn kamer moest blijven met een boekrol in zijn hand en dat hij de deur naar Hachishakusama niet mocht openen. Later hoorde de jongen weer het geluid van "po po po", gevolgd door de stem van zijn grootvader die hem vroeg de deur te openen. Hij realiseerde zich dat het in feite de demon was en hield de deur dicht tot 7 uur 's ochtends, zoals hem was opgedragen. Maar zo gemakkelijk kom je niet van Hachishakusama af... Terwijl het jongetje met zijn grootouders onderweg was en uit het raam keek, ving hij nog een glimp op van het lange silhouet van de demon.

🦵 2. Teke Teke, de vrouw zonder benen

Teke Teke

Krediet: @RavenDANIELS @RavenDANIELS op DeviantArt.com

Een jonge Japanse vrouw genaamd Kashima Reiko was na zonsondergang op weg naar huis. Helaas werd ze het slachtoffer van een groep aanvallers. Ze werd geslagen, verkracht en voor dood achtergelaten. De arme stervende vrouw sleepte zichzelf over de vloer om hulp te smeken. Heel zwak verloor ze het bewustzijn op een treinspoor. Toen werd ze doormidden gesneden door een trein. Sindsdien spookt de geest van de overledene rond op de stations, op zoek naar haar ontbrekende benen. Teke teke is het geluid dat ze maakt als ze kruipt voordat ze haar prooi aanvalt. De wreker staat erom bekend dat hij de onderste ledematen van zijn prooi afhakt.

💆‍♀ 3. Rokurokubi, het wezen met de lange nek

Rokurokubi

Krediet: @cinemamind op Deviant @cinemamind op DeviantArt.com

Laat je niet misleiden door het uiterlijk, want dit wezen, dat overdag heel verleidelijk is, verandert 's nachts in een afschuwelijk monster. Zijn nek wordt langer en hij wordt meedogenloos. Legendes over rokurokubi maken deel uit van de Japanse folklore. Sommige van deze wezens maken mensen gewoon bang, terwijl anderen ze verslinden. Meestal worden deze gewoon uitziende yokai niet opgemerkt door de maatschappij. Ze hebben een baan, familie en vrienden zoals iedereen. Het komt zelfs voor dat sommigen van hen denken dat ze menselijk zijn en hun dromen met de werkelijkheid verwarren. Gelukkig kunnen deze gevaarlijke wezens worden ontmaskerd door de kleine witte vlekken in hun nek.

🚽 4. Hanako San, de geest van het toilet

Hanako San

Krediet: @XxJokerxX op DeviantArt.com

Hanako San is een wraakzuchtige geest die rondwaart op toiletten op de 3e verdieping in scholen. Dit zwartharige meisje dat kinderen bang maakt, is te vinden in het 3e hokje van de meisjestoiletten. Hanako San zou zijn omgekomen tijdens een bombardement in de Tweede Wereldoorlog. Een andere versie beweert dat ze is vermoord door een viezerik. Een laatste gerucht is dat ze zelfmoord heeft gepleegd. Pas in ieder geval op dat je haar naam niet drie keer zegt als je niet wilt dat ze je de hel in zuigt.

🎯 5. Tomino's hel, het gedicht dat doodt

Tomino's hel

Krediet: @sasha-shaderski op DeviantArt.com

Alle fans van Japanse poëzie moeten weten dat een stadslegende zegt dat iedereen die deze regels hardop leest, zal sterven. Het is een gedicht van Yomota Inuhiko genaamd Tomino's Inferno, dat de veroordeling vertelt van een jonge jongen die gruwelijke daden heeft begaan. Een beetje griezelig allemaal! Kortom, een moordgedicht dat je beter onuitgesproken kunt laten. De Japanse griezellegende is een echo van Gloomy Sunday, een beroemd Japans lied dat in de jaren 1930 een golf van zelfmoorden veroorzaakte.

6. Kuchisake Onna, de vrouw met de spleetmond

Kuchisake Onna

Krediet: @Matakoura op DeviantArt.com

Deze bekende stadslegende in Japan gaat over een mooie vrouw uit de Edo-periode die het slachtoffer werd van haar jaloerse echtgenoot. Omdat hij zijn vrouw ervan verdacht ontrouw te zijn, besloot een samoerai uit wraak haar mond open te snijden. Terwijl hij zijn vrouw verminkte, riep hij "Wie zal je nu nog mooi vinden?" Na haar dood veranderde de verminkte vrouw in een onryo (wraakzuchtige geest). Gedreven door woede aarzelt ze niet om kleine kinderen of mannen te doden, afhankelijk van de versie. Er wordt gezegd dat ze 's nachts door de bossen dwaalt, haar gezicht verborgen onder een chirurgisch masker, en aan voorbijgangers vraagt "Ben ik mooi? Als je ja antwoordt, verwijdert ze haar masker en antwoordt "Ja toch? " Wat je antwoord ook is, ze snijdt je mond open. Je kunt er echter nog steeds mee wegkomen door de vraag terug te stellen.

🏰 7. Hitobashira, het mensenoffer van kasteel Maruoka

Hitobashira

Krediet: @Guang-Yang op DeviantArt.com

Wist je dat in Japan tot in de 17e eeuw mensen werden geofferd om gebouwen te beschermen tegen natuurrampen? Mensen werden levend begraven of zelfs ingemetseld bij bruggen, tempels of kastelen, als offer aan de kami. Deze rite werd Hitobashira (menselijke pilaar) genoemd. Helaas was Oshizu een van hen. Maruoka Castle, gebouwd in de Sengoku-periode, was een van de grootste monumenten van Japan, maar de donjon stortte altijd in. Er moest een manier worden gevonden om de fundamenten te stabiliseren. Toen kwam het idee om een menselijke pilaar toe te voegen. Een vrouw genaamd Oshizu stemde ermee in om levend te worden ommuurd in ruil voor de benoeming van haar zoon tot samoerai... alleen de belofte werd niet nagekomen. Sindsdien laten haar tranen elk jaar de slotgracht overstromen.

8. Kiyotaki, de legende van de vervloekte tunnel

Kiyotaki tunnel

Bron: https://www.patreon.com/posts/haunted-kiyotaki-12927150

Dit griezelverhaal, erg populair in Japan, gaat over een spooktunnel. De ondergrondse passage die Arashiyama met Sagakiyotaki verbindt, werd in het begin van de 19e eeuw gebouwd onder erbarmelijke omstandigheden. Naar verluidt zijn veel arbeiders omgekomen door ongelukken of uitputting tijdens de bouw. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er verdwaalde zielen rondspoken. Er gaan geruchten over een witte dame of andere geesten die verkeersongelukken veroorzaken. Bovendien is de Kiyotaki tunnel 444 meter lang en vergeet niet dat het getal 4 vervloekt is in Japan. Dus als je deze gang door de duisternis neemt, wees dan voorzichtig achter het stuur.

🧟‍♂ 9. Aka Manto, maak jij de juiste keuze?

Aka Manto

Krediet: @ShinySmeargle op @ShinySmeargle op DeviantArt.com

Toiletten in Japan zijn het onderwerp van urban legends. Na het verhaal van Hanako San, het toiletmeisje, is er nu het verhaal van Aka Manto, een jongeman in een rode jas. Omdat hij regelmatig werd gepest door zijn klasgenoten, besloot een jongen een einde aan zijn leven te maken in de toiletten. Sindsdien neemt de overledene wraak door degenen aan te vallen die naar het toilet gaan. Het gerucht gaat dat hij gebruikers vraagt of ze liever rood of blauw papier hebben. Er zijn geen goede antwoorden, want als je voor het eerste kiest, vermoordt hij je in een plas bloed en als je voor het laatste kiest, word je gewurgd.

🐮 10. Gozu of koeienkop, het verhaal dat terroriseert

Gozu

Krediet: @RyuHoshi-DeadCrow op DeviantArt.com

Hoewel we de inhoud van dit verhaal niet echt kennen, weten we wel dat het beter is om het niet te vertellen met het risico om ter dood veroordeeld te worden. Gozu is een kwade geest met het uiterlijk van een koeienkop. Tijdens een schoolreisje kwam een leraar, die niet wist hoe hij zijn verstrooide leerlingen moest kalmeren, op het slechte idee om deze griezellegende te vertellen. De demon nam bezit van zijn lichaam. Tegen de tijd dat de leraar klaar was met zijn verhaal, was de bus verongelukt en lagen alle leerlingen in doodsangst op de grond. Geen van de overlevenden kon zich het Japanse griezelverhaal herinneren dat deze tragedie had veroorzaakt.

🏚 11. Het Inunaki dorp, een vervloekte plaats zonder geloof of wet

Inunaki

Krediet: @RyuHoshi-DeadCrow op DeviantArt.com

Ken je de legende van dit spookdorp dat volledig geïsoleerd is van de beschaving in de prefectuur Fukuoka? In Inunaki zijn er geen wetten, zoals het bord bij de ingang aangeeft. Te midden van moord en barbaarsheid heerst er chaos. Er gaat ook een gerucht dat elektrische apparaten niet werken op deze mysterieuze plek. De stadslegende van het Inunaki dorp is nooit geverifieerd, want niemand is ooit teruggekeerd van deze vervloekte plek. We weten echter wel dat het dorp geleidelijk ont volkt is geraakt door verstedelijking.

🌳 12. Aokigahara, het zelfmoordbos

Aokigahara

Krediet: @thatbruno op DeviantArt.com

Aokigahara is zeker de meest spookachtige plek in Japan. Het is een uitgestrekt bos aan de voet van de beroemde berg Fuji. Het ligt op een lavastroom uit de 9e eeuw en wordt bevolkt door talloze naaldbomen. Het staat bekend als "De Zee van Bomen" of "Jukai" in het Japans. Het is erg donker en dichtbegroeid en er wordt gezegd dat iedereen die zich in deze massa vegetatie waagt er niet meer uit kan. Je kunt er inderdaad gemakkelijk verdwalen, vooral omdat het bos 35 km² beslaat. Het is ook tragisch bekend vanwege de vele zelfmoorden. Er zijn linten die mensen hebben achtergelaten om de weg naar huis te vinden, voorwerpen en soms lijken. Het Aokigahara-woud is genoeg om je de stuipen op het lijf te jagen.

Ken jij nog andere bloedstollende Japanse stadslegendes? Vertel het ons in de reacties.

laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.