Top 22 Japanse cadeaus: Wat geef je een Japan-fan?

japanse cadeau
Matsuri: Zomerfestivals in Japan! Lezen Top 22 Japanse cadeaus: Wat geef je een Japan-fan? 15 minuten Volgende De Kunst van Thee Drinken in Japan

Op zoek naar een cadeau voor een fan van de Japanse cultuur?

Om onze geliefden te verrassen, besteden we vaak aanzienlijk veel tijd aan het zoeken naar het perfecte cadeau. Als jouw dierbare een diepe liefde koestert voor het Land van de Rijzende Zon, dan is het geven van een Japans cadeau dat de Japanse cultuur weerspiegelt de meest treffende manier om hen te ontroeren, en dat is onbetaalbaar 💰.

Of ze nu geïntrigeerd zijn door de traditionele Japanse cultuur, de schattige kawaii-wereld, of de hedendaagse Japanse levensstijl, in dit artikel vind je ongetwijfeld iets dat bij hen past. 👇

Ontdek onze top 22 beste cadeau-ideeën voor Japanliefhebbers!

1. Een Japanse cadeau box, een uniek idee!

Op zoek naar een uniek cadeau voor een Japanliefhebber? Wil je jouw passie delen met iemand die je dierbaar is? De Japanse Gift Box is de perfecte keuze! Kies een thema dat zeker in de smaak zal vallen (Maneki Neko, Daruma, Papierwaren, Bento Kyaraben...) en plaats de box onder de kerstboom. Gegarandeerd een glimlach op het gezicht bij het uitpakken!

geef een japanse cadeaubox

2. Een Japanse Snack Box voor fijnproevers

De Japanse Snack Box neemt je smaakpapillen mee op een reis naar de andere kant van de wereld! Het is de perfecte manier om meer te ontdekken van de Japanse cultuur, met een selectie zoete Japanse snacks die traditie en moderniteit harmonieus combineren. In de box vind je onmisbare mochi, heerlijke Pocky met matcha-smaak, knapperige visvormige koekjes, originele kauwgom en natuurlijk de verrassende KitKats in nieuwe smaken. Een doos om te delen (of niet) & die zeker in de smaak zal vallen!

geef een japanse snack box

3. Mooi Japans servies, een lifestyle cadeau

Verras liefhebbers van de Aziatische keuken met een authentiek Japans servies! Dit servies is een toonbeeld van verfijning en elegantie en vertegenwoordigt het vakmanschap van Japan op zijn hoogtepunt. In Japan wordt evenveel nadruk gelegd op de schoonheid van gerechten en culinaire presentaties als op smaak en aroma. Dit is de reden waarom Japans servies zo geliefd is en vaak wordt beschouwd als een waar kunstwerk.

Of je nu op zoek bent naar theekopjes, rijstkommen of sushisets, je zult ongetwijfeld het perfecte servies vinden voor je dierbaren. Ontdek onze uitgebreide selectie van servies, rechtstreeks uit Japan.

japans servies cadeau geven

4. Een Japanse eetstokjes set, een handig cadeau!

Heeft je vriend of vriendin elke woensdag sushi-avond? Verras ze met een prachtige set Japanse eetstokjes! Deze verfijnde items vormen een elegante en praktische gift. Ze zijn ideaal om een smaakvolle Japanse eettafel te dekken en de sfeer van een restaurant in Tokio thuis te brengen.

Bij ons vind je sets Japanse eetstokjes in zowel traditionele als moderne ontwerpen, verpakt in houten of milieuvriendelijke kartonnen doosjes. Onze aanbod varieert van twee tot vijf paar eetstokjes, waardoor dit originele cadeau geschikt is voor zowel koppels als gezinnen. Als je voor deze optie kiest, denk dan aan de eetstokjes standaard of draagtasje!

eetstokjes cadeau geven

5. Een bentobox, een cadeau met Japanse flair

Is jouw dierbare fan van lunchen onderweg? Vervang dan hun verouderde tupperware met een prachtige Japanse bentobox! Deze bentoboxen zijn vervaardigd uit hout of voedselveilig plastic en zijn beschikbaar in diverse stijlen om aan verschillende smaken en behoeften te voldoen. Uiteindelijk maakt het eten uit een fraaie box veel meer indruk dan uit een gewoon plastic bakje.

Bentoboxen zijn voorzien van compartimenten die het voedsel scheiden. Perfect voor een mooie presentatie die de eetlust opwekt!

Vind de juiste bentobox voor je vriend of vriendin en vereenvoudig hun leven met dit gezonde, ecologische en voordelige alternatief.

bento box cadeau geven

6. Tabi sokken, een bijzonder Japans cadeau

Tabi sokken, de traditionele Japanse sokken met een scheiding tussen de grote teen en de andere tenen, kunnen in eerste instantie wat verrassend overkomen. Maar als je vriend of vriendin een paar geta of zori (traditionele Japanse schoenen) bezit, dan zijn deze sokken een onmisbaar accessoire!

Japanse tabi sokken zijn niet alleen praktisch voor het dragen van sandalen met riempjes, maar hebben ook diverse voordelen voor de gezondheid van onze voeten. Stimulatie van de bloedsomloop, verbeterde beweeglijkheid van de tenen, regulatie van transpiratie... Deze sokken met aparte tenen helpen de voeten sneller op te warmen, voorkomen onaangename geurtjes en bevorderen een betere lichaamshouding. Wat wil je nog meer. Hoog tijd dus om je geliefde de allerbeste sokken cadeau te geven. De perfecte manier om te laten zien dat je om hem of haar geeft. 😄

Als het idee van teensokken niet helemaal aanspreekt, kun je ook kiezen voor een paar gewone sokken met een schattig kawaiipatroon of Japanse prints!

tabi sokken cadeau geven

7. Een ramen bowl voor fans van de Japanse keuken

Is de persoon die je een Japans cadeau wilt geven een fan van de Aziatische keuken? Zijn ramen en andere Japanse soepen hun specialiteit? Geef ze de kans om van hun favoriete gerecht te genieten in een echte Japanse ramen kom!

Onze ramenkommen zijn prachtig versierd met Japanse draken en traditionele motieven, en ze worden vervaardigd in Japan volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Bovendien kunnen deze kommen in een moderne westerse keuken ook dienen als saladeschalen of elegante presentatie schotels. Ongeacht de toepassing voegen ze zeker een vleugje elegantie toe aan de eettafel. Dit is een geweldig cadeau-idee voor liefhebbers van de Japanse keuken en voor hen die houden van mooi servies.

ramen bowl cadeau geven

8. Een jinbei of pyjama, het super comfortabele Japanse cadeau

Wil je een cocooning cadeau geven? De jinbei, zowel elegant als casual, is een traditioneel kledingstuk dat erg geliefd is bij de Japanners, vooral in de zomer. Dit setje bestaande uit een jasje en korte broek (of pantalon) kan zowel thuis als onderweg gedragen worden. De jinbei is comfortabel en licht en is een wafuku (traditioneel kledingstuk) dat vooral trendy is tijdens de matsuriperiode in Japan.

Dit assortiment van twee stukken, vervaardigd van katoen, vormt een unieke pyjama of binnenshuis outfit die uiterst comfortabel is om te dragen. In tegenstelling tot een kimono vereist de jinbei geen riem, waardoor de elastische tailleband zich aanpast aan diverse lichaamsvormen voor optimaal comfort. Oorspronkelijk was de jinbei afkomstig van de samoerai en diende als een kledingstuk voor mannen, wat het tot een uitstekend Japans cadeau-idee maakt voor mannen. Tegenwoordig zijn er ook jinbei voor vrouwen, met mooie traditionele motieven zoals kersenbloesem, of modernere met bijvoorbeeld katten of sushi. Typisch Japanse prints zoals de seigaiha-golf zullen erg gewaardeerd worden door je vrienden en familie.

De jinbei is het ideale geschenk om te geven aan je geliefde en aan alle liefhebbers van de Japanse levensstijl.

jinbei cadeau geven

9. Een theebus voor liefhebbers van warme dranken

De Japanse theebus is de meest ideale manier om losse thee of theezakjes in perfecte conditie te bewaren. Met zijn dubbele deksel biedt hij een luchtdichte afsluiting en beschermt hij de thee tegen licht, vocht en ongewenste geuren. Onze theebusjes worden vervaardigd in Japan en zijn omhuld met washipapier, waardoor ze tevens dienen als prachtige decoratieve voorwerpen.

Wil je indruk maken op je geliefde, die een ware theeliefhebber is? Geef hen dan prachtige Japanse theebussen cadeau die ze overal mee naartoe kunnen nemen.

theebus cadeau geven

10. Een Japanse kussenhoes, een decoratief cadeau

Voor interieurdesignliefhebbers zullen deze prachtige Japanse kussenhoezen een ware vondst zijn. Of je ze nu op een fauteuil, bank of zelfs een elegante stoel plaatst, dit geschenk is de perfecte manier om een vleugje Japanse stijl toe te voegen aan de inrichting van een slaapkamer of woonkamer. Het handige van kussenhoezen is dat ze eenvoudig in de wasmachine kunnen worden gereinigd. Bovendien zorgen onze hoogwaardige modellen ervoor dat de kleuren levendig blijven.

Of je nu kiest voor een traditioneel ontwerp of iets schattigs en kawaii, je zult zeker een patroon vinden dat de voorkeur heeft van je geliefde, of ze nu fan zijn van Japanse animatie of de cultuur van het Land van de Rijzende Zon!

japanse kussenhoes cadeau geven

11. Een matcha theeset, succes gegarandeerd

Wie houd er nou niet van zachte en schuimige matcha thee! Als je geliefde er net zo over denkt en dol is op dit warme Japanse drankje, overweeg dan om hem of haar een matcha theeset te geven. Deze set bestaat uit een kom (chawan), een spatel (chashaku) en een bamboe garde (chasen) en bevat alle benodigdheden om thuis echte matcha thee te maken, op de traditionele manier.

matcha theeset cadeau geven

12. Een Maneki Neko, het Japanse geschenk voor geluk

De Maneki Neko behoeft geen introductie. Deze beroemde Japanse kat met zijn lieve lachende gezichtje 😺 staat erom bekend geluk en geld aan te trekken. In Japan vind je hem meestal bij de ingang van winkels en restaurants, maar ook in huizen. Tegenwoordig vind je de Maneki Neko in diverse vormen: spaarpot, sleutelhanger, armband... Een schattig kawaii-cadeau om je vrienden geluk mee te wensen!

maneki neko cadeau geven

13. Een Daruma, het Japanse cadeau voor het bereiken van je doelen

De Daruma is het ultieme Japanse cadeau voor als je iemand succes wilt wensen. Deze vreemde, ronde pop, zonder armen of benen, symboliseert doorzettingsvermogen, geluk en succes. Zijn verhaal is geïnspireerd op de legende van Bodhidharma, de beroemde boeddhistische monnik en voorloper van de Zen-school.

In Japan is de Daruma een wensbeeldje dat wordt gebruikt om iemand te helpen zijn of haar doelen te bereiken. Je hoeft alleen maar duidelijk je doel te formuleren en dan een eerste pupil op de Daruma te schilderen om je verbintenis te bezegelen. De Daruma moet dan op een prominente plaats in je huis worden geplaatst, zodat je het elke dag kunt zien en je je doel nooit uit het oog verliest. Zodra je doel is bereikt, kan de tweede pupil worden geschilderd, waardoor de Daruma zijn zicht herstelt.

Dit kleine Japanse geluksbeeldje, verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, is een origineel kerstcadeau en perfect om aan het begin van het jaar nieuwe doelen te stellen.

daruma pop cadeau geven

14. Een Kokeshi pop, het traditionele Japanse cadeau

De Kokeshi, een traditionele Japanse houten pop, wordt al meer dan 150 jaar met de hand gemaakt in Japan. Sindsdien hebben ze de wereld veroverd met hun cilindrische vorm en het ontbreken van armen en benen. De Kokeshi is een waar decoratief object en vindt zijn plaats op een plank of ladekast om een Japans tintje aan je huis te geven. Traditioneel worden deze etnische poppen gegeven als symbolen van vriendschap of liefde. Ze bieden een prachtige manier om je gevoelens uit te drukken aan je dierbaren!

kokeshi pop cadeau geven

15. De elegante obi-riem, een stijlvol cadeau

De moderne obi-riem, een stijlvol modeaccessoire, kan gedragen worden met zowel een kimono als een westerse outfit. Dit brede stoffen lint dat om de taille wordt gebonden, biedt de perfecte mogelijkheid om een fraai silhouet te creëren. De obi-riem is beschikbaar in een uitgebreide variëteit aan Japanse ontwerpen. Hij is eenvoudig te knopen en ideaal om dagelijks te dragen, of je nu kiest voor een overhemd, een kort zwart jurkje of een kimonojasje. Als je vriendin een liefhebber is van Japanse mode en cultuur, dan is dit Japanse geschenk voor vrouwen perfect!

obi riem cadeau geven

16. Een Japanse tas, een origineel en praktisch cadeau

Op zoek naar een Japans cadeau voor een vrouw met een passie voor Japan en mode? Verras haar met een Japanse tas. Deze tas is een modieus en praktisch accessoire dat onmisbaar is voor dagelijks gebruik, verkrijgbaar in diverse stijlen, waaronder handtassen, draagtassen ofwel "tote bags" & lunchtassen.

Ga voor originaliteit met een knooptas. Deze traditionele Japanse tas wordt doorgaans gedragen in combinatie met een kimono en voegt een vleugje exotiek toe aan je westerse outfit. Dankzij het compacte formaat kun je al je essentiële spullen bij de hand hebben zonder een grote tas mee te slepen.

Een alternatief is de Japanse draagtas, ookwel Tote Bag genoemd, die uiterst praktisch is voor op reis, om school- of sportspullen in te vervoeren, of om op een milieuvriendelijke manier boodschappen te doen. Deze draagtassen zijn beschikbaar in een breed scala aan patronen en prints, variërend van traditioneel tot kawaii en abstract. Je zult zeker een ontwerp vinden dat perfect bij je vriendin past!

Tot slot, als je geliefde dol is op picknicken in de buitenlucht, is de Japanse lunchtas ideaal om haar bentobox in mee te nemen of als een handige mini-handtas. Overweeg deze optie als ze een liefhebber is van outdoor lunches.

japanse tas cadeau geven

17. Een noren, het Japanse decoratie cadeau

De Noren, ook wel bekend als traditionele Japanse gordijnen, vormen een kenmerkend Japans accessoire en een essentieel element van decoratie in Japanse stijl. Deze gordijnen bestaan uit korte rechthoekige panelen die zijn voorzien van inkepingen om doorgang te vergemakkelijken. In Japan worden ze doorgaans opgehangen bij de ingang van winkels en restaurants om aan te geven dat ze open zijn.

Een Noren is ideaal om thuis een Japanse sfeer te creëren. Het is uiterst veelzijdig en kan in een deuropening worden opgehangen om twee kamers te scheiden, voor een raam om licht buiten te houden, voor een kast om je spullen te verbergen, of gewoon tegen een muur als decoratief element. Wat betreft patronen en prints, de keuze is helemaal aan jou! De ontvanger van dit cadeau zal er zeker blij mee zijn!

japanse noren cadeau geven

18. Japans briefpapier, een kawaii-cadeau

Verras je vrienden en voeg wat vrolijkheid toe aan hun leven met Japans briefpapier! Denk aan papierblokken met prachtige Japanse ontwerpen, origamivellen, schattige stickers en rollen washi tape... Duik in een levendige, kawaii wereld vol creatieve mogelijkheden. Hier ontdek je fantastische geschenkideeën voor vrienden of familie die van creatieve hobby's houden, bullet journals en schattige bureauaccessoires.

japanse papierwaren cadeau geven

19. Een Japanse lampion, een stralend cadeau-idee

Verlicht het huis van je vriend of vriendin met een prachtige Japanse lampion. De iconische rode chôchin is perfect om een vleugje traditionele Japanse stijl in hun woning te brengen.

Je kunt zelfs meerdere lampions aanschaffen en de ambiance van een sushi-restaurant of sakebar creëren in je eigen keuken. Dankzij het rijstpapier verspreidt de lampion het licht op een elegante wijze, wat zorgt voor een zachte en rustgevende gloed. 🏮

De Japanse papieren lampion is eveneens verkrijgbaar in de vorm van een bol, versierd met bamboe- of kersenbloesemmotieven. In de zomer worden deze bolvormige lampen vaak in de takken van bomen gehangen om een tijdelijke Japanse tuin te creëren. Stel je voor dat je je avond met vrienden verlengt, onder de sterrenhemel, omgeven door de zachte gloed van deze Japanse lampions... 
Een stralend cadeau-idee dat zeker een succes zal zijn!

japanse lampion cadeau geven

20. Een tenugui-handdoek, een veelzijdig en decoratief Japans cadeau

Tenugui, een dunne katoenen handdoek, wordt al eeuwenlang dagelijks door de Japanse bevolking gebruikt. Deze rechthoekige handdoek is voorzien van diverse patronen en kan dienen als zakdoek, handdoek, theedoek, bandana, reclamemiddel, geïmproviseerd verband, bundel, muurdecoratie, en nog veel meer... Eén van de veelvoorkomende toepassingen van tenugui is in onsen, de Japanse thermale baden, waar het wordt gebruikt om het lichaam te wassen, af te drogen, of het hoofd te koelen door het te bevochtigen met koud water.

De tenugui is een uniek en origineel cadeau-idee, en tevens een veel voorkomend souvenir dat mensen mee naar huis nemen na een reis naar Japan.

tenugui cadeau geven

21. De Japan Vibe cadeaubon: de perfecte manier om iemand blij te maken

Ben je tot het einde van deze lijst met de top 20 Japanse cadeau-ideeën gekomen en heb je nog steeds niet dat ene speciale geschenk gevonden dat je geliefde gelukkig zal maken? Of misschien twijfel je of je de juiste keuze hebt gemaakt?

We hebben precies wat je nodig hebt: de Japan Vibe Cadeaubon!

Kies het gewenste bedrag voor je cadeaubon en ontvang deze direct per e-mail! Het enige wat je nog hoeft te doen is de cadeaubon overmaken of afdrukken en aan je dierbare schenken. De cadeaubon is geldig in de gehele winkel, en de ontvanger kan zichzelf op elk gewenst moment verwennen.

japan cadeaubon geven

22. Bonus: furoshiki om je cadeaus in te pakken!

Dit jaar kun je een stap verder gaan en je wegwerpcadeaupapier vervangen door een prachtig furoshiki-doek!

Furoshiki is een eenvoudige en doeltreffende techniek voor het inpakken van cadeaus met behulp van stof, vouwen en knopen. Deze traditionele Japanse praktijk biedt een uitstekend alternatief voor eenmalig gebruik plastic zakken en cadeaupapier. Bovendien dient de verpakking zelf als een bewijs van je zorg en aandacht!

furoshiki cadeau geven

Wil je een vriend of vriendin verrassen die een passie heeft voor Japan, maar heb je een beperkt budget? Neem eens een kijkje in onze selectie Japanse cadeaus voor minder dan €15!

laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.