De kunst van Kyaraben: transformeer je bento box met creativiteit!

kyaraben
Welke Bento Lunch Box Kiezen? Check onze handige koopgids! Lezen De kunst van Kyaraben: transformeer je bento box met creativiteit! 5 minuten Volgende Hoe Bereid je een Bento voor?

7:00 uur, de wekker gaat... Het is tijd om op te staan, te ontbijten en jezelf klaar te maken voor de dag. En vergeet ook niet om een lunchbox in te pakken voor werk of school! Als je het maken van je lunch 's ochtends ook een uitdaging vindt, hebben we precies wat je nodig hebt om je bento wat minder saai te maken.

Dankzij deze lijst met bento-accessoires en -hulpmiddelen wordt het bereiden van je lunchbox nog leuker en gemakkelijker dan ooit tevoren. Als je het gevoel hebt dat je niet genoeg tijd doorbrengt met je kinderen, dan is het maken van kyaraben bento een perfecte manier om 's ochtends vroeg een speciaal moment met ze te delen.

Wat is een kyaraben bento?

Als je je afvraagt wat een bento is, raden we je aan om eerst ons artikel te lezen "Wat is een Bento Box?" Nadat je het concept van de bento-box hebt begrepen, laten we eens kijken naar wat een kyaraben bento precies is.

bento box kopen

Het woord "kyaraben" is een samenvoeging van de woorden "kyarakutaa," wat "karakter" betekent, en "bento." Dit specifieke type bento-box verwijst naar maaltijden waarbij het voedsel wordt uitgesneden en gevormd in de vorm van stripfiguren, schattige dieren of landschappen. Traditioneel worden deze bento-boxen bereid door moeders voor de schoollunches van hun kinderen in Japan. Het is niet alleen een manier om liefde voor je kinderen te tonen, maar ook om de maaltijd aantrekkelijker en minder saai te maken.

kyaraben bento

De essentiële tools voor het maken van een succesvolle kyaraben bento

Nadat je de eerste stap hebt gezet en je bento-box hebt geselecteerd, is het tijd om te bedenken hoe je deze gaat vullen. Laat je niet langer afvragen wat je moet bereiden voor de lunch, want deze bento-hulpmiddelen staan klaar om je te helpen. Zelfs als je geen doorgewinterde chef-kok bent, zullen deze accessoires ervoor zorgen dat je eruitziet als een culinair meester. Het leuke van deze bento-vormen en -gereedschappen is dat je met eenvoudige en betaalbare ingrediënten fantastische, gemakkelijk te eten creaties kunt maken.

De broodjesvorm

Deze vorm zal je kijk op sandwiches voor altijd veranderen. Smeer de gewenste vulling in het midden van een sneetje brood, leg er een tweede sneetje bovenop en gebruik de tostivorm om het geheel stevig samen te drukken. De voordelen zijn tweeledig: 1) de sandwich krijgt de vorm van een schattige berenkop en 2) de twee sneetjes brood sluiten hermetisch af, waardoor de vulling niet kan ontsnappen bij de eerste hap.

brood vormpjes

Onigiri vormen en andere rijstknoedels

Van eenvoudige ronde rijstknoedels tot onigiri in de vorm van katten, konijnen of otters, deze originele onigirivormen laten je creativiteit de vrije loop. Voor degenen die het niet weten, onigiri is een rijstknoedel met een vulling erin. Traditioneel heeft onigiri een driehoekige vorm, is het gevuld met zout of zuur voedsel en is het omwikkeld met nori-zeewier. In Japan is dit een populaire snack, gemakkelijk met de hand te eten en perfect geschikt voor bento-lunches. Als je kinderen kieskeurige eters zijn, zal een onigiri in de vorm van een schattig kattenhoofd een aangename verrassing zijn tijdens de lunch.

rijst vormpjes

Kawaii koekjesvormen

Maakt je bento een eentonige indruk? Laat deze veelzijdige koekjesvormen je gewone bento omtoveren tot een kunstwerk. Druk eenvoudigweg de uitsteekvorm op wat je wilt snijden (een boterham, een plakje ham of kaas...) om schattige hartjes of bloemen te creëren. Dit is het perfecte gereedschap als je oog hebt voor detail.

kawaii koekjesvormen

Laat je rijstballen glimlachen met een gezicht cookie cutter

Maak je rijstballen minder gewoon door er gezichtjes aan toe te voegen! Waarom? Omdat het kan. Met de gezichtjeskoekjesvorm kun je gezichtjes uit vellen nori-zeewier snijden en deze vrolijke gezichtjes op je heerlijke onigiri plaatsen. Het zal onmogelijk zijn om niet te glimlachen wanneer je je bento tijdens de lunch opent.

gezicht cookie cutter

Een worstsnijder

Zelfs worstjes kunnen je bento aantrekkelijker maken met dit handige gereedschap. Plaats een worstje in de snijder voordat je het in de pan legt. Binnen enkele seconden heb je worstjes in de vorm van octopussen, krabben of zonnebloemen.

worstsnijder

Een hardgekookt ei vorm

Als je 's ochtends geen tijd voor jezelf hebt, is dit het perfecte hulpmiddel voor jou. Kook rustig hardgekookte eieren terwijl je je voorbereidt voor je dag. Zodra ze klaar zijn, verwijder je eenvoudig de schaal en plaats je ze in deze schattige dieren- of konijnvormpjes. Zo tover je in een handomdraai leuke konijnen- of bereneieren tevoorschijn.

hardgekookt ei vorm

Must-have bento-accessoires

Met deze bento-accessoires geef je de finishing touch aan je prachtige kyaraben bento-lunch.

Karakter-vormige prikkers

Vergeet die houten tandenstokers en maak plaats voor herbruikbare plastic prikkers. Ze zijn perfect om worstjes, groenten en alles wat je normaal met een klassieke tandenstoker zou oppakken, mee te nemen. Deze prikkers zijn niet alleen schattig, maar ook milieuvriendelijk. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, kleuren en maten en voegen direct karakter en kleur toe aan je bento. Kijk hieronder hoe schattig deze prikkers zijn!

Pick in de vorm van een dier

Mini sausflesjes

Als je een salade meeneemt maar niet wilt dat deze door de dressing wordt doorweekt, overweeg dan om de dressing apart mee te nemen. Deze schattige, herbruikbare mini-flesjes zijn perfect voor individuele porties dressing of sojasaus. Hallo, knapperige sla!

mini saus flesjes

Nu je bekend bent met al deze nieuwe hulpmiddelen, is er geen reden meer om saaie lunchpakketten te maken. Veel plezier en maak je lunch met Japanse bento-accessoires nog leuker!

Wil je je bento kyaraben nog verder perfectioneren? Lees dan hier meer over het maken van een kawaii bento!

laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.